jul31O-Ringen i backspegeln1

Sommarvärmen kom till Halmstad vecka 30, precis lagom tyckte de 170(!) GMOK-löpare som sprang en eller flera etapper! Vi tog hem 12 etappsegrar och 3 totalsegrar på detta gränslösa äventyr.

Det går naturligtvis inte att skriva om alla fina prestationer i detta jätteevent. Men jag känner ändå att stämningen kräver att en rapport skrivs :)

(Rapporten är skriven under parollen "mången nämnd, ingen glömd"...)

Etapp 1 – Simlångsdalen, Lång

På den inledande långdistansen visade Ing-Marie direkt att hon är bäst i D60-klassen. Etappseger också till Höye i H21K1. Frida E var tvåa i D21K och Palm lade grunden för en fin vecka genom att bli trea i H21K2. Bland ungdomarna gjordes det många fina lopp; Kerstin (6 - D14), Lisa (11 – D10), Kalle (12 – H16K), Alva (13 – D12), Ella (20 – D15) och Kajsa (23 – D14) var alla topp 25. På O-Ringen är det ju också kul att följa de interna klubbkamperna i övriga klasser. I H18L var våra tre löpare (Johannes, Albin & Anton) samlade inom en minut efter första dagen!

Etapp 2 – Simlångsdalen, Medel

Samma fina målområde, men ett nytt och lite mindre kuperat område med inslag av negativ kurvbild. Negativt var också att en del klasser drabbades av att nya hyggen inte var redovisade på kartan. Information fanns vid starterna, men olyckligt att många ungdomsklasser drabbades av detta. Beslutet att stryka en sträcka i HD12-klasserna kändes som en väldigt märklig kompromiss i mina ögon…men i övrigt var det en trevlig etapp! Inte jättesvår orientering, men fin skog och en del klurigheter. Och det var idag det hände…

Kerstin vann i D14! Första ungdomssegern för GMOK på en etapp sedan 2003 då nuvarande landslagsesset Lina Strand tog en etappseger i D15 uppe i Bohuslän. Kerstin fick sällskap av Ing-Marie, Palm och Jennie Runesson (D21L) på segerpodiet. Inte illa! Dessutom tredjeplatser för Höye, Annie (D50K) och Sturesson (H40). Andra fina insatser stod dessa för: Albin (10 – H18L), Elvira (16 – D14), Kalle (17 – H16K) och Isabella (19 – D13).

Detta var också första etappen för senioreliten. Runesson visade strålande form och slutade trea endast slagen av Lundanes & Gueorgiou. Även Anna (7:a), Lina (8:a) och Ola (12:a) sprang riktigt fint!

Foto: O-Ringen Halland 2012

Etapp 3 – Vilshärad, Förlängd Medel

Kustterräng och riktigt varierade banor. En njutning helt enkelt! Vid de sista kontrollerna fick man stångas med badande på stranden, så alla publiklöpare fick skärpa sig lite extra för att hålla koncentrationen där. Banorna var mer tekniska än tidigare dagar och det var en hel del löpare som tappade/tjänade tid denna dag.

Återigen dunkade klubben in 4 etappsegrar – grymt bra! Ing-Marie tog tredje raka, Palm & Höye tog sina andra etappsegrar och Junis (H21L) tog en meriterande seger närmast före David Andersson (Skogsmårdarna). Hanna Persson visade här storform genom att sluta 2:a i D21 och i elitklasserna stod Rune (4:a), Lina (5:a) och Anna (9:a) för högklassiga prestationer i de vassa startfälten. Tyvärr missade Ola (47:a) för mkt denna dag.

Bland ungdomarna var det många jämna fina insatser; Kalle (12 – H16K), Isabella (18 – D13), Lisa (18 – D10), Kajsa (19 – D14), Alva (20 – D12) och Elvira (22 – D14) fick de bästa placeringarna.

Foto: O-Ringen Halland 2012

Etapp 3 (seniorelit), Halmstad, Sprint

Senioreliten sprang en sprint inne i Halmstad på övrigas vilodag. Lina (9), Ola (17), Anna (21) och Sanna (24) sprang bäst av de våra. Härlig stämning mötte löparna längs banan och jag hörde på Tingis att det här är nåt han vill uppleva fler gånger. Och det lär han och övriga få chansen till! Tycker det är imponerande att löparna lyckas hålla fokus på orienteringen mitt i folkvimlet!

Foto: O-Ringen Halland 2012

För övriga var det vilodag - klubbvimpel vid stranden är en nystartad tradition?

Etapp 4 – Nyårsåsen, Lång

GMOK startade i första startgrupp denna dag, vilket var allt annat än en fördel. Lite mer ris på marken gjorde att det fick spåras en del. Dock slapp vi den värsta hettan i den fysiskt ganska krävande terrängen.

Ing-Marie och Höye visade tog återigen etappsegrar och skaffade sig i princip ointagliga ledningar i totalen. Palm och Sturesson tog dessutom varsin tredjeplats – Fredrik var nog rädd att ta stryk av sin pånyttfödde bror Sören (LSOK numera)... I elitklasserna sprang Lina (6), Ola (8), Anna (16) och Viktoria (22) bäst. Tyvärr fick Rune kasta in handduken pga förkylning. Surt med tanke på den fina inledningen av O-Ringen, men helt klart smart med tanke på framtida utmaningar!

På ungdomssidan slutade följande bland de 25 främsta: Kalle (6 – H16K), Kerstin (9 – D14), Isabella (22 – D13), Ella (22 – D15) och Lisa (23 – D10).

Dagen avslutades med en fantastisk Gränslös aktivitet, signerad Ola & Ola. Läs mer i separat nyhet!

Etapp 5 – Nyårsåsen, Lång + jaktstart

Samma målplats och återigen en tuff långdistanstävling. Åtminstone min bana bjöd på några riktigt fina långsträckor – kul! Högtrycket låg kvar över Halland och det gällde att vätskeladda ordentligt.

Några som skötte uppladdningen på bästa sätt var våra tre löpare med #1 på nummerlappen och alla tre höll ledningen in i mål. Grattis Ing-Marie (D60), Höye (H21K1) och Palm (H21K2). För Palms del blev det lite spännande efter att han gjort några misstag i början och sett sin huvudkonkurrent passera. Efter att ha manövrerat ut motståndaren blev det dock även för honom en stor segermarginal till slut. En riktigt bra vecka stod också Hanna Persson för i D21, där hon slutade på tredje plats. Härligt! Hannas make AP stod även han för en av veckans största prestationer när han slutade 43:a i H35. Svåröverträffat!

Kerstin gjorde en kanonvecka i D14 och det blev till slut plats 5 för hennes del. Kalle slutade 9:a i H16K och Albin 17:e i H18L, där Johannes gjorde en kanonavslutning (4:a på etappen och plockade ca 20 placeringar). Övriga ungdomar på topp-50 var följande: Elvira (21 – D14), Isabella (23 – D13), Kajsa (24 – D14), Lisa (26 – D10), Viktor (29 – H10), Alva (33 – D12), Ella (35 – D15), Agnes (37 – D14), Erik (38 – H11) och Klara (50 – D11). Överlag var det väldigt fina insatser i den lite ovana terrängen!

Klubbresultatlista

Vi gratulerar också IFK till 4 totalsegrar (2 juniorelitklasser), SAIK till två totalsegrar (1 juniorelitseger) och Tolered-Utby till en totalseger! Väldigt trevlig vecka var det. Finns säkert en och annan som blev sugen på en repris nästa år. Dock är det liite längre avstånd till Boden!

Länkar till kommande O-Ringen:

O-Ringen Boden 2013 »
O-Ringen Skåne 2014 »
O-Ringen Borås 2015 »

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Elit 31 jul 2012 09:36
    Härlig rapport, vilka grymma prestationer.

Taggar

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244