sep07Stor GMOK-dominans i H16, HD20 & H353

När DM avslutades med Natt och Stafett fick vi två dubbelsegrare. Måns Östman i H16 och Fredrik Karlsson i H35 heter hjältarna. I H21 blev det silver & brons båda dagarna och i D21 tog vi hem stafett-bronset. Junisarna sopade rent på stafetten!

Natt-DM IK Uven, 4/9-09

Allra mest glädjande denna blöta natt var dubbelsegern i H16. Precis som på medel-DM var det Måns som vann före Viktor - imponerande! Också Petter i H14 var med och nosade på medalj och slutade till slut femma mot högklassigt motstånd. I H35 var det Fredrik Karlsson som tog hem segern och i H21 där Erik Engstrand vann, belade GMOK platserna 2-4 genom Karl, Höije och Hedberg. Stort tack också till Björn som levererade liverapporter från den koskit-täta målplatsen!

Resultat och Ströcktider

Stafett-DM IFK Gbg/IF Rigor 6/9-09

Vi dominerade H21-stafetten från start till mål...eller åtminstone nästan ända in i mål. På förstasträckan ryckte Junis åt sig (och GMOK1) en ledning på halvannan minut, närmast följd av Emil (GMOK3) och Axe (GMOK2). På sträcka 2 drygade sen Palm ut ledningen till 3.19 före IFK, medan Sagvolden (GMOK2) skickade ut Tobbe som trea ytterligare 2min efter. På sistasträckan passerades Strand av IFK-dansken Christian Christensen ute på banan. Johan närmade sig på slutet men trots att han vann de sista fyra sträckorna fick han ge sig med ett fåtal sekunder. Tobbe gjorde en fin sträcka för GMOK2 och förde in laget på bronsplatsen. Övriga lag slutade 7 (GMOK3), 9 (GMOK5) och 10 (GMOK4).

 I D21 var det SAIKs Johanna Berggren som vann förstasträckan och här växlade GMOK2  fyra, drygt 4min efter. Mimmi förde sedan upp vårt förstalag (Jennie, Mimmi, Rakkas) till 6-plats, 9min efter Jennie Andersson i SAIK. På sistasträckan var det IFK-nyförvärvet Åsa Hellqvist som var allra starkast och passerade SAIKs Camilla Berglund med en marginal av 43s. Louise gjorde en mycket fin sistasträcka och kunde genom hela stafettens näst snabbaste tid föra upp oss till pallen. Övriga lag slutade 6 (GMOK3), 9 (GMOK2) och 11 (GMOK4).  

Riktigt kul var det att H16-gänget kunde upprepa segern från ifjol (då med Egil i laget). Rutinerade Viktor (str1) och Måns (str3) i kombination med rookien Arvid Lindh (började orientera förra hösten) på str2 visade sig vara en oslagbar kombination denna dag! Måns och Viktor har därmed varit på H16-pallen tre år i rad (silver -07). Nästa år blir det ett helt nytt H16-lag, som har fina traditioner att föra vidare :)

Dessutom tog vi hem silvret i D12, efter en mkt fin insats av de 5 tjejerna (Linn, Fanny, Kerstin, Elvira och Ella). Vann gjorde Lerum. I de något preliminära resultatlistorna slutade H14-laget (Petter, Jesper, Felix, Johannes) på en stark 4-plats, efter att ha varit i ledningen efter såväl str1 som str2. Starkt jobbat, inte minst med tanke på att förberedelserna stördes av lättare skador och förkylningar. Även det mixade H12-gänget (Karl, Hannes, Moa, Cecilia, och Martin) och tjejerna i HD10-laget (Alva, Frida, Lovisa, Klara och Isabella) stod för härliga insatser denna soliga höstdag. Eftersom resultaten på arrangörens hemsida fortfarande är preliminära så är jag inte riktigt säker på slutplaceringarna, men om jag uttyder resultaten rätt så slutade H12-laget 5a och HD10-laget 6a. För flera var detta dessutom stafett-debut - imponerande insatser rakt igenom!

Våra juniorer har som väntat dominerat DM-tävlingarna och detta kröntes med en dubbelseger på stafetten. I H20 ryckte Egil åt oss en ledning på nästan 5 minuter på förstasträckan, närmast följd av duktige Alehof-löparen John Persson. Trots att lill-Eliasson plockade in en halvminut på Hedis på andrasträckan var det aldrig nåt snack om saken. Daniel "Lillen" Martinsson som på sistasträckan ställdes mot Alehofs slovakiske JVM-löpare Stefan Ringer kunde defilera hem segern, marginalen skrevs till 5.16. I D20 stod Annika, Kristin och Camilla för en helgjuten insats och deras segermarginal till Herkules blev dryga halvtimmen!

I H35 var det fullständig dominans från GMOK som fick in 4 lag bland de 5 främsta! I segrarlaget ingick Axelsson-F Karlsson-Otterström.  Seger blev det också för D45-laget  (Helena, Bettan & Ing-Marie)

Resultat (prelminära) och Sträcktider

Gött jobbat - nu ör det dags för SM & USM! Och senare i höst kommer ju 25-manna :)

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Friman Stridh 08 sep 2009 12:35
    Följer med stort intresse GMOK:s verksamhet via hemsidan. Det skulle uppskattas mycket om referat och övrig text(tex Dm den gågna helgen) innehöll för- och efternamn och inte bara förnamn, för följbarhetens skull.
  • jaxe 08 sep 2009 09:15
    Gunnar>>Jo, men det verkar finnas en bugg i systemet som gör att lag blir diskade om någon löpare på mellansträckan inte startar, eller bryter. Frölunda (med bla mini-Slaktarn i laget) vann alla tre sträckorna men står inte med som godkända. Tror också Sjövalla lag 2 är före, men vi får nog avvakta slutresultaten. Hur som helst en strålande insats av hela laget!
  • gunnarsnabelafamjonsson.se 08 sep 2009 07:01
    Som det ser ut nu på arrangörens hemsida blev det medaljer ävem till det mixade H12 laget på en 3e plats!
ATM - 121244