sep18Tre GMOK-lag på topp-10!4

När SM-stafetten avgjordes utanför Vänersborg fick GMOK topp-10placeringar i både D21(7:a), H20(7:a) och H21(8:a). Dessutom hade vi ytterligare ett lag bland de 14 bästa i både H20 och H21!

Jennie Runesson, Louise Göthfors och Lina Strand har skämt bort oss supportrar med gedigna stafettlopp de senaste åren. Jennie inledde stabilt och kunde skicka iväg Louise på en elfte plats, 2.11 efter täten. Louise gjorde ett riktigt bra lopp förutom på en kontroll på första varvet, där tiden rann iväg. Vid varvningen var det en sammanbiten Louise som avslutade loppet riktigt starkt och i princip gick jämnt med täten förutom den förargliga missen. Lina fick jaga iväg på en 14:e plats strax efter IFK:s Jenny Johansson. Vid varvningen kom Lina med Jenny i släptåg och de hade lyckats plocka rejält med placeringar. De varvade som 7:a respektive 8:a, placeringar som de höll i mål. Lina hade för övrigt tredje bästa tiden på sista sträckan, imponerande. Göteborgslagen hade bra dag i D21, Saik sprang in på en femte plats! Vann gjorde IFK Lidingö. Våra andra två lag i D21 hade det lite tuffare på sina förstasträckor men plockade efterhand och slutade som 43:a resp 59:a.

I H20 inledde alla tre förststräckslöparna (Måns Östman, Joakim Eliasson och Johan Sandström), riktigt stabilt och kunde alla växla bland de 20 bästa! Redan på första sträckan ryckte förhandsfavoriterna Stora Tuna och kunde sedan hålla detta in i mål. Våra killar kämpade dock på bra och efter stabila lopp av Egil Edvardsen och Christian Tingström blev killarna 7:a. Andralaget, där Viktor Runnby och Daniel Martinsson tog över efter Joakim sprang också riktigt, riktigt bra och blev 13:e samt bästa andralag! I tredjelaget gjorde comebackande (efter skada) Patrick Eickhoff och nye (från Kungälvs OK) Albin Petrén stabila insatser och slutade på en 41:e plats, och bästa 3:e lag.

I H21 ställde vi upp med fem stabila lag, varav lag 1 och 2 var särskilt starka. På första sträckan kom Andreas Höye (lag 2) och Ola Martner (lag 1) in tätt ihop, ca 2 min efter täten. Johan Strand (2) gjorde en liten sväng innan varvningen med höll ihop det hela riktigt bra och kunde växla över till Erik Johansson som 17:e, men med bra kontakt med ett koppel lag framför. Mikael Eliasson (1) gjorde också lite bommar första varvet och kom till varvningen någon minut efter Johan, han avslutade också bra och växlade ut Johan Runesson som 20:e. Både Erik och Johan gjorde bra lopp och efter en tät och intensiv avslutning kunde Erik gå om IFK:s fransos, Francois Gonon på upploppet och tog därmed in GMOK 2 (asfalt) som 8:a. Johan Runesson spurtade in lite senare på en 14:e plats och därmed var vi först med två lag i mål. Vann, efter en lysande avslutning av Jerker Lysell, gjorde Rehns BK.

Lag 3 med Andreas J Johansson och Lag 4 med Magnus Palm inledde också riktigt bra och efter bra lopp av de andra lagmedlemmarna (lag 3 Philipp Sauter och Anders Axenborg, lag 4 Fredrik Sturesson och Daniel Wernersson), slutade lag 4 28:a och lag 3 32:a. För oss som har varit med ett tag är det rätt fantastiskt att vi hade 4 H21-lag bland de 32:a bästa. Vid mitt första SM med GMOK (-98) var vi överlyckliga över att ha ett lag som blev 31....

Sammanfattningsvis gjorde GMOK en stabil stafett där dock den riktiga pricken över i saknades, den kommer på 25-manna.....

Vänersborgs SK bjöd på ett gediget arrangemang med bra banor, TC (Arenan)  hade dock en del i övrigt att önska då det var krångligt att på ett smidigt sätt följa varvningnar och målgångar.

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • jaxe 13 okt 2011 14:48
  Pga sena diskningar blev slutplaceringarna 6 (H20), 7 (D21) och 7 (H21) för våra förstalag. Andralagen i H20 och H21 flyttas också upp en placering till 12 (H20) resp 13 (H21). Se http://www.orientering.se/Nyheter/SM-stafettenavgjordfyralagdiskade/
 • FZ 19 sep 2011 06:55
  Team night-hour: we did great. I had great fun, in the forrest and on the side. But i lost my voice: how?
  Big thanks!!!
 • Simon 18 sep 2011 19:51
  Det märks att det är nya tider nu - tjocka laget har bytt namn till asfaltslaget!
 • Lina 18 sep 2011 18:20
  LinaTack för ännu en SM-helg med många fina prestationer! Jag är övertygad om att den riktiga triumfen för oss inte är långt borta. Jag har iaf tänkt göra fler lopp som det idag och jag tror att Erik är sugen på att spurta ner lite fler lag framöver också och Rune på att få det där riktiga avgörandet i skogen? Snyggt att bli bästa andralag i 2 klasser också. Det ryktas också om att W&W sträckte ut som i gamla glada dagar... Jag ser fram emot 25-manna!

Taggar

sm

Ändringar

Publicerad: Andreas Persson
Redigerad: Mikael Eliasson

ATM - 121244