sep053st topp-10 placeringar på SM-stafetten6

GMOK lyckades mycket bra när SM-stafetten avslutade SM-tävlingarna 2010. I H21 blev vi 6:a och i D21 och H20 blev vi 8:a. Härliga laginsatser!! SM-stafetten avgjordes utanför Umeå.

 

H21
Andreas J Johansson inledde för våra herrseniorer och startade riktigt starkt och var med i täten under hela första sträckan. Andreas växlade som 5:a, ungefär 1 minut efter ledande Malung Skogsmårdarna. Andreas växlade ut till Mikael Eliasson som inledde strålande och var 2:a vid den 2:a radion, men in mot mål kom några småmissar tillsammans med andra lag samt att det skiljde i gaffling gjorde att Micke skickade ut Ola Martner på en 7:e plats ca. 5 minuter efter Malung Skogsmårdarna. Vilken dramatik det blev på sista sträckan, Ola var med och fightades om topplaceringar. Ett tag var 3.e platsen inom räckhåll, men in mot varvning var Ola med i en grupp om 6 löpare som gjorde upp om 4:e platsen. Efter varvningen återstod det ca. 2 km löpning, och upp till 3:e platsen var det ca. 2 minuter. Ola tog tag i initativet och låg långt framme i klungan under hela slutrundan. Men inför spurten var alla löpare med och det blev en spännade spurt, där Ola slutade på en mycket fin 6:e plats! Härligt! Vi har de sista åren varit väldigt jämna på SM-stafetten, men placeringarna 6:a, 9:a och 6:a. Vårt 2:a lag kom på en 20:e plats. Sävedalens AIK blev 12:a och IFK Göteborg blev 14:e.  

D21
Här inledde Jennie Runesson mycket starkt och var direkt med i täten, men tappade in mot varvning och Jennie var nu 4 minuter efter inför den avslutande rundan på 1 km. Vid växling var Jennie 18:e och ca 6 minuter efter ledande Stora Tuna IK. Jennie växlade över till nyförvärvet från i somras, Petra Halvarsson som sprang starkt och plockade 5 platser och tappade 2 minuter på Tove Alexandersson i Stora Tuna IK. Petra skickar ut Lina Strand med klar toppchans. Lina är direkt upp på en 7:e plats och drar klungan som består av en 5 löpare. Lina är mycket aktiv i klungan och springer ifrån klungan in mot varvning och har inte långt upp till 6:e platsen som innehavs av Järla. När det återstår 4 kontroller kommer Lina ikapp Järla, in mot förvarningen är de tillsammans och där gör Lina en miss och klungan bakom kommer ikapp. Lina spurtar in på en mycket fin 8:e plats. Gött! Vårt andra lag kommer på en 34:e plats.

H20 
I vårt juniorlag sprang Egil Edvardsen 1:a sträckan, Måns Östman 2:a sträckan och avslutare är Anders Hedberg som radat upp topplaceringer  i den mycket tuffa H20-klassen under dessa SM-tävlingarna. Egil inledde strålande och var under hela första sträckan med i toppen. IFK Mora ryckte på första sträckan och ledde med 2 minuter efter första sträckan, Egil var med in i 2:a klungan på en 4:e plats ca. 2 minuter efter Mora. Stark löpning av Egil! Måns tog över och gjorde några småmissar i början och var vid första radion på 8:e plats och därefter in mot mål springer Måns riktigt bra och växlar över till Hedberg på en 3:e plats. Men det är jämnt bakom. Vid 2 radion rapporteras Hedberg som 8:e löpare, men han ligger i en klunga och är endast 15 sekunder från en 3:e plats. Klungan består av enbart topplöpare. Mycket spännande! Hedberg springer bra och håller sin 8:e plats in i mål. Mycket starkt! Tyvärr sprang inte vårt 2:a lag runt tävlingen, detta på grund av skador och sjukdom. Men Viktor Runnby sprang förstasträckan och var inne på en 51:a plats.

Vi gratulerar även Sävedalens AIK till silvermedaljen i D20.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Cam 07 sep 2010 16:35
  ni är ju grymma!
 • Stina 06 sep 2010 19:53
  Så grymt bra ni är! Grattis till alla fina lopp!
 • Tårtbagare 06 sep 2010 15:21
  Självklart ska fina insatser firas med TÅRTKALAS! Imorgon tisdag utlovas, efter väl utförda intervaller och duktigt äten middag, även en bit god tårta!
 • Helena S. 06 sep 2010 11:51
  Grattis till fina framgångar!
 • Helena S. 06 sep 2010 11:51
  Grattis till fina framgångar!
 • W&W 05 sep 2010 21:48
  Fantastiskt genomförande, sicken otrolig bredd! Respekt! Grattis till de mycket fina resultaten och prestationerna!

Taggar

Ändringar

Publicerad: frela
Redigerad: Lina Strand

ATM - 121244