feb15Zebraträning i vinter - vad är det??2

Zebraträning är ett samlingsnamn för de olika slags träningar klubben arrangerar för nybörjare, motionärer och tävlande veteraner. Syftet är att erbjuda kvalitativa träningar som passar nämnda målgrupp men alla är naturligtvis välkomna.

Under våren 2014 började breddkommittén utveckla ett koncept vi valde att kalla Zebraträning. Idén kom från att zebrans färger är vitt/svart och att det även är spannet mellan lättaste och svåraste teknisk nivå inom orientering. Det spelade även in att klubbens tidigare tävlingsdräkter hade inslag av zebramönster.

Under hösten har vi samkört träningen med ungdomarnas teknikträningar på torsdagar. En zebravärd har funnits till hands för de som önskade hjälp och stöd av såväl praktisk som orinetringsteknisk art.

Vi arrangerade även en heldagsträning med rubriken "orange till svart" i augusti. Med utgångspunkt vid Bertilssons stuga körde vi lite teori och mycket praktisk träning i skogen, bl.a. med "follow up" grupper.

Under vinterssäsongen kommer vi att bl.a. inbjuda till teknikträning på lördagar. Dessa träningar annonseras som "svart teknik" i nyheter och kalender och erbjuder möjlighet för alla att deltaga utifrån ambition och egen förmåga. Antingen kan man springa/jogga/gå själv eller följa med en "follow me" grupp. Gruppen leds av en erfaren klubbmedlem som joggar/går/springer en bana av svart svårighetsgrad och samtidigt berättar hur hen tänker, planerar och genomför orienteringsmomenten. Du behöver med andra ord inte ha kunskapen att springa en svart svårighetsgrad, detta är tillfällen till bra träning i att tänka och planera genomförandet av en bana av svart (och naturligtvis även lättare) karaktär.

Ytterligare träniningstillfällen och koncept kommer att annonseras i utskick, kalender, i FB gruppen "check in - run out" (välkommen att gå med) samt i mailutskick till de som gått vår nybörjarkurs för vuxna.

Varmt välkomna!!

Christer & Patrik

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Christer Borg
Redigerad: Christer Borg

ATM - 121244