jun15PreO-DM1

I strålande väder och i ett hav av lupiner avgjordes Göteborgs (tillika Västergötlands och Bohuslän-Dalslands) DM i precisionsorientering vid stenbrottet strax utanför Vänersborg.

Vänersborgs SK med EM-guldmedaljören Michael Johansson i spetsen stod för ett fint arrangemang i mycket trevlig terräng. Jag hade givetvis gjort min traditionella reaserch och surfat in på kartbanken för att kika på en äldre karta över området. Jag föreställde mig god sikt och distinkta höjdformationer men blev lurad och möttes av ganska flytande terräng med mycket gräs (och ännu fler lupiner).

GMOK ställde en stark och numer relativt rutinerad trupp på startlinjen. Bäst i A-klassen lyckades Christian Tingström som tog sin första PreO-seger under sin snart ett år långa satsning som PreO-proffs. Genom att vinna A-klassen blev han även Göteborgs distriktsmästare 2014 med Landehofarna William och Desiree Rex på silver och bronsplats, endast en poäng bakom Tingström. Övriga GMOK'are i A-klassen var Mats Kågesson på en 20:e plats (6:a i DM) samt Gudrun Broman på 37:e plats (9:a i DM).

I B-klassen (som desvärre inte var någon DM-klass) vanns av Ingrid Rex Wallström, OK Landehof, på full pott men med en GMOK'are en poäng bakom på en tredje plats nämligen Elisabeth Lundqvist.

Nu laddar (åtminstone jag) om och förbereder mig för O-ringen-PreOn, mycket står på spel och det gäller att fintrimma kartläsarhjärncellerna samt vila och stretcha stiftklämmestämplartummen.

Nedan bjuds på lite bilder från dagen samt läsvärda länkar:

Resultat A-klassen

Resultat B-klassen

 

       

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Patrik F 15 jun 2014 20:28
    Grattis Christian till segern!
ATM - 121244