sep29PreO-SM2

Lite i skymundan, av det "riktiga" SM och magnifika insatser av flertalet GMOK-löpare med två silver på den stora finalen, hittar vi Precisionsorienterarnas SM.

Tre distanser har avgjorts under helgen: Natt-SM norr om kungälv (Fontin), TempO-SM i Ruddalen och slutligen PreO-SM norr om Angered (Vättlefjäll). Undertecknad hade äran att deltaga i samtliga distanser trots att han inte hade ranking så att det räckte, Uttagningskommittén utdelade ett wildcard.

För er som inte är bekanta med PreO kan man läsa en liten beskrivning som jag skrev tidigare i somras (http://www.gmok.se/News/Details/1093).

Natt-SM fungerar precis som vanlig PreO med den lilla skillnaden att det är mörkt och skärmarna bytts mot reflexer. Det bjöds på en mycket klurig bana bland klippor och branter ner mot Kungälv med häftig utsikt över nejderna med sina tusentals lampor. segrande ur striden gick Marit Wiksell med ett prickfrittlopp och en ruskigt snabb tidskontroll, och GMOK´s Christian Tingström slutade på en 13:e plats med två bom och en betydligt längre tidskontroll.

TempO var en ny övning för mig, och det var som jag misstänkte: Kul men framför allt väldigt roligt. det var också: svårt, klurigt, stressigt. Det var GMOK som arrangerade denna tävling och hemmahoppet (jag) kunde tyvärr inte leverera några ädla valörer utan fick nöja mig med 22:a platsen i SM (25:a i tävlingen)med mina 9 bommar. Vann gjorde Martin Fredholm efter en rafflande nagelbitare till final.

Mitt stora mål var PreO-SM på söndagen, den klassiska tävlingen. Jag öppnade starkt (tyckte jag) med tidskontrollen och löste de tre uppgifterna på 29s. Banan var mycket kul och bitvis RIKTIGT klurig och jag lyckades äntligen pricka alla kontroller rätt! dock var det fler än jag som hade alla rätt så slutligen landade jag på en 6:e plats vilket jag är mycket nöjd med. I "vanlig" orientering händer det ju att man pratar om sekundstrider, i PreO är varje tävling en sekundstrid! tidskontrollen avgjorde bland de 8 som hade alla rätt och bäst var Marit Wiksell med 7 sekunder på tidskontrollen och därmed tog hon sitt andra guld denna helg. På A-banan slutade Therese Axenborg (GMOK) på en 3:e plats.

Resultat kan hittas på eventor för den som är ytterligare intresserad.

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Lina 01 okt 2013 10:11
    LinaIntressant läsning. Kul att du antog en ny utmaning när säsongen inte blev som den du hade planerat. Allt är möjligt!
  • Patrik 30 sep 2013 18:16
    Återigen ett härligt reportage från vår egen "PreO-ambassadör" ! Vore kul att prova på någon gång!
ATM - 121244